استفاده از انواع گوتا پرکا دندانپزشکی اساسیترین نیاز هر دندانپزشک به حساب می آید. و بسته به نوع درمان دندانپزشکی، انواع گوتا پرکا دندانپزشکی مختلف در مطب استفاده میشوند و این ماده از میان مواد پرمصرف به شمار میآید. گوتا دندانپزشکی از جنس مواد پلاستیکی به نام Palaquium ساخته میشوند، که این مواد از درختانی مانند Palaquium gutta، Isonandra gutta و Dichopsis gutta استخراج میشوند.
این مواد خام به همراه مواد دیگری از جمله اکسید روی (Zinc oxide)، رنگها، افزودنیها و چسبها ترکیب میشوند تا در نهایت محصولی به نام گوتا پرکا تولید شود. وب سایت یسنا دنت در این مقاله به تعریف و معرفی انواع گوتا پرکا دندانپزشکی خواهد پرداخت و اختلاف انواع گوتا پرکا دندانپزشکی با کن کاغذی را بررسی خواهیم کرد.
گوتا پرکا چیست؟
گوتا پرکا مادهای است که از شیره درختان خاصی به دست میآید و کاربرد اصلی آن در دندانپزشکی است. این ماده که حالتی پلاستیکی دارد، از گیاهی با همین نام استخراج میشود و تنها در پر کردن ریشه دندانها پس از عصبکشی و پاکسازی کانال مورد استفاده قرار میگیرد. و پس از ترکیب با موادی نظیر اکسید روی، رنگها، افزودنیهای اپککننده و چسبها، انواع گوتا پرکا دندانپزشکی به شکل نوارهای مخروطی صورتیرنگ با ضخامتهای مختلف تولید میشود و با توجه به سایز کانال دندان مورد استفاده قرار میگیرد.
گوتا پرکا به دلیل جایگاه ویژهای که در دندانپزشکی دارد، به طور مداوم تقاضای آن در حال افزایش است و حجم تولید و مصرف آن نیز روز به روز بیشتر میشود. این ماده در حالت طبیعی بدون رنگ و بو بوده است و ویژگی خاصی ندارد؛ اما پس از ترکیب با مواد ذکرشده، رنگی زرد شفاف پیدا کرده و حالت چسبندگی به خود میگیرد. این خاصیت چسبندگی باعث میشود که گوتا پرکا به راحتی در کانال دندان قرار گرفته و فرآیند ترمیم دندان بهخوبی تکمیل شود. همچنین، انواع گوتا پرکا دندانپزشکی علاوه بر شیره درختان، از برخی جلبکها نیز استخراج میشود و هیچگونه مواد مضری ندارد که به سلامت بدن آسیب وارد کند.
گوتا پرکا در دندانپزشکی چیست؟
انواع گوتا پرکا دندانپزشکی در دنیای پزشکی کاربردهای فراوانی دارد، اما در دندانپزشکی بهطور خاص برای پر کردن اتاقک پالپ و کانال ریشه دندان استفاده میشود. و پس از تشخیص عفونت و انجام مراحل عصبکشی، دندانپزشک ضخیمترین گوتا پرکا که مناسب فضای دندان باشد را انتخاب میکند. سپس این ماده را با سیلر یا اکسید روی اوژنول ترکیب کرده و کانال دندان را با این مخلوط پر میکند.
این فرایند تا جایی ادامه مییابد که کانال دندان به میزان مورد نظر از گوتا پرکا پر شود. و با توجه به پیشرفتهای مستمر علمی و بهمنظور پاسخگویی به نیازهای دندانپزشکان در درمان بیماران، گوتا پرکا در اندازهها و سایزهای مختلف تولید میشود. این تنوع به دندانپزشک اجازه میدهد تا بر اساس طول و عرض کانال ریشه، از گوتا پرکای مناسب استفاده کند.
برای خرید گوتا پرکا 120 عددی سایز 20 کلیک کنید. |
نقش گوتا پرکا در درمان ریشه
شهرت اصلی گوتا پرکا به دلیل نقشش در درمان ریشه دندان است. این ماده بهعنوان یک پرکننده ایدهآل برای آببندی کانالهای ریشه که تمیز و ضدعفونی شدهاند، شناخته میشود، زیرا بیاثر و زیستسازگار است. انعطافپذیری گوتا پرکا به آن امکان میدهد تا بهخوبی با شکل کانال تطابق پیدا کند و از ورود مجدد باکتریها جلوگیری کند، که این ویژگی باعث تضمین موفقیت طولانیمدت درمان میشود.
مزایای گوتا پرکا چیست؟
انواع گوتا پرکا دندانپزشکی دارای مزایای متعددی است که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازگاری با شکل، حالت و ویژگیهای بیولوژیکی دندان
- خاصیت ضد حساسیت
- قابلیت شکلپذیری آسان
- مقاومت بالا در برابر فشار
- انعطافپذیری فوقالعاده در حالت خمیری
این مزایای منحصر به فرد، باعث افزایش روزافزون استفاده از این ماده در دندانپزشکی شده است.
انواع گوتا پرکا دندانپزشکی
گوتا پرکا در انواع مختلفی تولید میشود که از نظر قطر و طول با یکدیگر تفاوت دارند. این تنوع به دلیل تفاوت ابعاد و اندازههای کانالهای دندان است، که به دندانپزشکان این امکان را میدهد تا بهترین گزینه را انتخاب کنند. از انواع گوتا پرکا دندانپزشکی موجود در بازار میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- F1
- F2
- F3
- F4
- F5
هر یک از این نوع ها برای دندانهای خاصی مناسب هستند و باید بهدرستی انتخاب شوند تا از بروز درد و ناراحتی پس از ترمیم دندان جلوگیری شود. تنوع بالا در تولید گوتا پرکا ها به دندانپزشکان این امکان را میدهد که با توجه به کانال و ریشه دندان بیمار، بهترین و باکیفیتترین گوتا پرکا را انتخاب و استفاده کنند.
شناخت انواع مختلف و عملکرد هر کدام از آنها کمک میکند تا انتخاب بهتری انجام شود و بهبود دندان بیماران با اطمینان بیشتری صورت گیرد، بهطوریکه کانال دندان بهطور کامل پر شود.
گوتا پرکا چه کاربردی در عصب کشی دندان دارد؟
انواع گوتا پرکا دندانپزشکی یکی از پرکاربردترین محصولات در دندانپزشکی است که در هنگام عصبکشی دندان مورد استفاده قرار میگیرد. وقتی عصب دندان آسیب میبیند، دندانپزشک بهطور کامل عصب را تخلیه میکند تا تمام مواد موجود، بهویژه عفونت، برداشته شود. پس از تخلیه عصب، گوتا پرکا برای پر کردن کانال ریشه دندان به کار میرود.
این ماده به دلیل کارایی عالی و عملکرد بینظیرش در حرفه دندانپزشکی جایگاه ویژهای دارد و به میزان زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. لازم به ذکر است که کاربرد اصلی گوتا پرکا در عصبکشی دندان، پر کردن کانال ریشه است که خالی ماندن آن میتواند به دندان آسیبهای جدی وارد کند. گوتا پرکا دارای حالت خمیری است و بهراحتی درون دندان قرار میگیرد و به ریشه میرسد.
این ماده در مدت زمان کوتاهی خشک میشود و به همین دلیل مصرف بالایی دارد. عصبکشی دندان بهطور کلی یک فرآیند زمانبر و پیچیده است که بر روی دندانهای آسیبدیده، مانند دندانهای دچار ترک عمیق یا پوسیدگی شدید، انجام میشود تا درد و مشکل آنها از ریشه درمان گردد. پس از تخلیه کامل عصب، باید مواد مناسب درون آن قرار داده شود تا عاج دندان بهطور کامل پر گردد و در این مرحله، گوتا پرکا به کار میرود و دندان را از ریشه تا مینا بهطور کامل پر میکند. این ماده همرنگ دندان است و پس از خشک شدن، جلب توجه نمیکند.
ویژگیها و کاربرد منحصر به فرد گوتا پرکا در عصبکشی دندان و اهمیت آن باعث افزایش روزافزون مصرف این ماده در دنیا شده است. همچنین، با توجه به نقطه ذوب پایین و سهولت استفاده، دندانپزشکان این ماده را برای پر کردن کانالهای عصبکشی ترجیح میدهند. گوتا پرکا به بافت دندان و لثه آسیب نمیزند و به مرور زمان باعث خرابی دندانهای دیگر نمیشود. کاربرد اصلی گوتا پرکا در عصبکشی دندان، پر کردن دندان خالی شده است.
تفاوت گوتا و کن کاغذی چیست؟
کن کاغذی مادهای است که برای خشک کردن انتهای کانال دندان استفاده میشود. تفاوت میان کن کاغذی و انواع گوتا پرکا دندانپزشکی به فرآیند درمان ریشه برمیگردد. در مرحله اول درمان ریشه، کانال دندان باید خشک و تمیز شود که این کار با استفاده از کن کاغذی انجام میگیرد. این مرحله اهمیت زیادی دارد و تفاوت گوتا پرکا و کن کاغذی در همین بخش به وضوح مشخص می شود.
برای خرید گوتا پرکا 2 درصد دیتا کلیک کنید. |
اگر حتی مقدار کمی از عصب یا مواد درون کانال باقی بماند، ممکن است به تحلیل دندان منجر شود. بنابراین، برای اطمینان از خشک شدن کامل کانال، از کن کاغذی استفاده میشود. پس از آن، فضای خالی کانال با گوتا پرکا پر میشود. تفاوت اصلی بین کن کاغذی و انواع گوتا پرکا دندانپزشکی در این است که کن کاغذی قابلیت جذب بالاتری دارد و در نهایت دور ریخته میشود، زیرا جنس آن حولهای مانند است. در مقابل، گوتا پرکا برای پر کردن کانال ریشه کاربرد دارد و بهطور دائم در کانال دندان باقی میماند.